Източноевропейският и републикански шампион по мотоциклетизъм на писта от 2016 Красен Кънчев (BG Power) се завръща на стартовата решетка в една от най-атрактивните високоскоростни дисциплини този уикенд. След точно 5 години пауза отново ще видим на пистата добре познатия №9 на мотоциклет BMW S1000RR – 2020. Кънчев безспорно ще внесе поредната доза адреналин в и без това изключително конкурентния и наситен с много талантливи състезатели клас SBK. Ето какво сподели той пред екипа на Sofiariders.com малко преди утрешния старт в Долна Митрополия:

SR: Първо състезание от 2016 насам… Кое те накара да се върнеш?

Красен: Ако трябва да бъда честен реших да се върна на писта при един сутрешен крос на стадиона,така го почуствах и всичко започна. При мен винаги водещо е било страстта към моторите,скоростта и спорта. Липсваше ми тази тръпка и това усещане.

SR: Какво си спомняш от последното състезание?

Красен: Последното ми състезание на писта бе през 2016 година в Плевен. Същият сезон станах републикански и източно-европейски шампион именно в моето последно състезание и спомените от тогава са много положителни ,беше един изключително успешен сезон.

SR: Кои са най-успешните ти години на пистата?

Красен: Последните ми 3 години в пистовия шампионат са и моите най-успешни (2014, 2015 и 2016). През този период подходих професионално и упорито и резултатите бяха налице. Не случайно в края на всяка една от тях имам спечелена титла.

SR: Последно караше СуперМото. Какво ти липсваше?

Красен: Да, последните 2 сезона (2019-2020) участвах и в шампионата по супермото, където също имах добри резултати – шампионска титла за 2019 в класа, в който карах. Миналата година за съжаление заради допусната грешка от моя страна останах 2-ри. СуперМотото е една много приятна и достъпна дисциплина -доста по-лесен и достъпен начин да караш и придобиваш умения, които ти помагат при пистовите мотори. Но определено пистовият мотоциклетизъм ми е липсвал през цялото време.

SR: С кой отбор ще караш сега и с какъв мотоциклет?

Красен: През този сезон ще карам за “BG POWER” – с мотоциклет BMW S1000RR – 2020 година е модела,след направените два теста на пистата в Серес,впечатления ми от мотора за много добъри, мощен и лесен за управление. Тепърва обаче ще се напасвам върху него.

SR: Какви са ти амбициите за сезон 2021 и смяташ ли, че ще можеш да ги осъществиш?

Красен: Амбициите при мен винаги са големи,но аз преди всичко съм реалист и фактът, че от толкова време не съм карал, е от голямо значение. Засега съм на пистата, за да изпитам емоцията от карането, която е несравнима с нищо друго и да се забавляваме със състезатели и приятели. Очаквам нови и добре подготвени пилоти в клас SBK – Милен Георгиев,Доксата, Христиан. Надявам се да има и други за който не знам. Пожелавам успех и безаварийно каране на всички!