Тази година излизам на старта за шампионската титла. В отсъствието на Милен Георгиев, който ще кара в SBK, смятам, че това е напълно реалистично да се случи. Това каза пред екипа на Sofiariders.com фаворитът в клас SSP600 Пламен Петров. И тук, както и в останалите класове на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, конкуренцията няма да е никак малка, тъй като дебют ще направи шампионът в F600 Васил Кичуков.

Пламен Петров ще кара отново за отбора на Hela Moto със същата Yamaha R6 като миналата година. Припомняме, че предишния сезон, в условия на непрекъснати изменения на календара заради пандемията от COVID-19, в състоялите се 4 кръга в Долна Митрополия, той има 4 сребърни медала, а Милен Георгиев (SB Moto Racing Team) – 4 златни. Петров допълни:

„Очаквам конкуренция от всички състезатели. Нищо не се знае до последно за формирането на челната тройка. Марио Ашминов също ще кара в SSP, а той също не е за подценяване. Относно подготовката, имах няколко теста на пловдивската писта „Дракон“, чувствам се добре на мотора и ще дам всичко от себе си, за да изпълним целите си.“