Jorge Lorenzo (Ducati) и Marc Marquez (Repsol Honda) изнесеха шоу, което ще се запомни на Red Bull Ring в Австрия този уикенд, като двамата се състезаваха ожесточено и Лоренцо грабна третата си победа за сезона. Състезателят, който го победи през миналия сезон, Andrea Dovizioso (Ducati), завърши на трето място този път.

Marquez, който имаше първоначалното предимство, тъй като той се отдалечи на разстояние през първите обиколки, поставяйки началото на надпреварата, оставяйки дуото Ducati на Lorenzo и Dovizioso, да го гонят, които го последваха с половин секунда, секунда, а след това седем десети разлика.

С 3 оставащи обиколки Lorenzo влезе по-широко в 3-ти завой и Marquez го задмина, но Ducati, разбира се, се завърна с брутален ход в завой 9. В предпоследната обиколка Marquez отново атакува на 3-и завой, но Lorenzo поведе уверено да започне последната обиколка.

Рамо до рамо, голямата атака отново се появи на 3-ия завой в последната обиколка, когато Маркес се гмурна направо отвътре – но Лоренцо задържа траекторията си и успя да се върне на позиция веднага след изхода, грабвайки победата след това.

Зад ‘DesmoDovi’ на трета позиция, Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) направи едно блестящо състезание, с което зае четвъртото място, последван от Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) на пето място.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) направи удивително състезание, за да се пребори с Pedrosa (Repsol Honda) в битка с висок калибър за шестата позиция. Зад двамата, Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) остана на осма позиция следван от Zarco, който победи Bautista и открадна деветата позиция, оставайки испанецът на десето място.

Следващият кръг ще е на Silverstone, етапът на първия сериозен конфликт между Lorenzo и Marquez, още през 2013 г. Ще видим ли още едно повторение? Открийте след две седмици, докато MotoGP се отправя към Великобритания.