Връщайки си челната позиция в генералното класиране, Марк Маркес излезе начело на състезанието още в първия завой и повече не погледна назад. Другите два подума бяха окупирани отново от испанци – Алекс Ринс, който завидно скоростно прелиташе над пистата със своето Suzuki, и Маверик Винялес със своята Yamaha.

Довициозо финишира само на четвърто място. Ducati ездачът не успя да намери път покрай Винялес и се сбогува с подиума.

Данило Петручи зае пето място зад съотборника си Довициозо, като записа най-добрия си резултат, като Ducati състезател след три поредни шести места.

Валентино Роси, който бе започнал 13-ти, прекара голяма част от състезанието зад Джак Милър, но постигна бърз напредък и в крайна сметка спечели шестата позиция.

Морбидели успя да завърши на седмо място, пред LCR Honda двойката Кръчлоу и Накагами.

Стефан Брадл се нареди на 10то място, а Милър отпада от състезанието, сблъсквайки се с Априлията на Алейкс Еспаргаро, който завърши на 11-то място, докато редовният съотборник на Маркес, Хорхе Лоренцо не можеше да направи нищо по-добро от 12-то, като трябваше да се бори за мястото с водачът на KTM – Пол Еспаргаро.

Новобранците Джоан Мир (Сузуки) и Франческо Бахная (Pramac Ducati) се присъединиха към Милър в отпадането от състезанието, докато Андреа Яноне (Априлия) не взе участие в състезанието след падането и нараняването си в събота.