Докато мотоциклетните каски не са задължителни във всяка държава, всеки, който цени главата си и сивото вещество в нея трябва да отдели време и внимание в избора си на каска. Без значение колко опитни сте на машините си, винаги ще сте уязвими на лоши пътни условия и разсеяни шофьори.

Ако сте на лов за нова каска, то тази статия е за вас – десетте най-продавани модела в момента!

10) Cyber US-39

Влизайки на 10-то място в списъка ни – Cyber US-39 не е от най-лансираните каски, около които се вдига шум, но когато става въпрос за ниво на защита, мястото й в топ 10 е осигурено със стабилен 4,7 от 5-звезден рейтинг на клиенти. С функции като бързосменяем визьор, подвижна/миеща се подложка и многопортови всмукателни и изпускателни вентилатори, ще ви бъде трудно да намерите друга каска в този ценови ранг.

9) Shoei GT-Air

На 9то място в нашия списък е каска, която е значително по-скъпа от Cyber US-39, но притежава и огромна разлика в характеристиките и качеството. Каската Shoei GT-Air е спортна и спортно-туристическа каска от световна класа от Shoei, един от най-добрите производители на мотоциклетни каски в света. GT-Air е първият full-face модел с вътрешен слънцезащитен визьор (или както в мото-средите обичаме да го наричаме – очила). Също така разполага с регулируема вентилационна система, отлична аеродинамика и включена Pinlock Anti-Fog система за видимост във всички условия. Shoei GT-Air без съмнение е една от най-хубавите full-face спортни каски, а мястото в списъка на Топ 10 не е мистерия!

8) GMAX GM54S

Търсите ли модулна каска, с която няма да се наложи да разбиете касичката си и да не можете да отидете на следващото си приключение? GMAX GM54S може да е точно това, което търсите, с много функции, които можете да намерите в първокласна каска, но на достъпна цена. Какви функции може да поискате? Какво ще кажете за вътрешен слънцезащитен визьор, интегрирана многофункционална червена LED светлина отзад, сваляеми подложки за бузите и списъкът продължава. Със средна оценка от 4,4 от 5 звезди, не можете да се объркате с тази каска.

7) Speed and Strength SS700 Hammer Down

Какво прави Speed and Strength SS700 толкова високо продавана? Това е невероятна стойност! SS700 не е с големи възможности, но за изключително ниската си цена, това е солидна спортна каска. SS700 е както DOT-одобрена, така и EVE 22.05-номиниранa и се отличава с подвижна облицовка и визьор с покритие “анти-надраскване” и Pinlock.

6) Bell Qualifier 

Каската Bell Qualifier повиши коефициента на ефективност/стойност към изключително ново ниво. Bell Qualifier включва многобройни функции, като аеродинамичен дизайн на корпуса, супер лесна за използване система за смяна на визьора – Click Release, вграден джоб за високоговорител за лесно инсталиране на Bluetooth, и още – всичко за малко над $100! Нищо чудно, че има рейтинг 4,6 от 5 – стойността в тази каска просто не може да бъде победена.

5) Icon Airmada

Icon са известни с нестандартните си идеи и агресивно функционален стил, и когато Airmada излезе на пазара, беше очевидно, че те са включили много от двете в тази страхотна full-face каска. Airmada има нископрофилна конструкция на корпуса за отлична аеродинамика, усъвършенствана конструкция от поликарбонат за ниско тегло и нова система за смяна на визьора (добре дошла промяна в сравнение с по-старите дизайни на Icon). Агресивна и изненадващо висококачествена каска, която лесно може да оправдае цена от $350 нагоре, но започва от само $180, което лесно обяснява защо е петият най-продаван артикул в тази класация.

4) Icon Alliance Dark

Airmada е страхотна каска за отлична цена – но Icon Alliance
Dark е още по-добра! Alliance Dark съчетава много от най-популярните черти на каски от по-висок клас на Icon за по-малко пари. Идва в “злобно” изгладено черно, финишно Rubatone покритие с включен тъмен визьор за изглед тип “бандит”. Всичко това само за $150.

3) Bell Revolver Evo

Bell е марка, ориентирана към производителността, така че когато решиха да скочат в модулната игра, те нямаше как да го направят с нещо компромисно, а само с каска, която да отговаря на високите стандарти на техните състезателни и улични спортни каски. Revolver Evo е второто поколение модулни каски на Bell, “еволюция” на оригиналния Revolver и се отличава с по-сигурен визьор, нов протектор за брадичката и по-добър сензор за слънце. Новият Revolver Evo взе всичко, което клиентите обичаха в оригиналния Revolver и го направиха още по-добър, ето защо това е нашата трета най-продавана каска в класацията!

2) HJC CL-17 Streamline

Като лидер в технологията за каски, HJC знае какво е необходимо, за да защити главата ви. Техният CL-17 има изпитан и семпъл дизайн с проста, но стилна графика, която е хит от стартирането му. Като една от най-продавани каски за 2018г., CL-17 Streamline от HJC е снабденa с функции като система за премахване на визьора без инструменти, система против замъгляване, интериор с влагосъдържание с подвижни възглавнички за бузите и една от най-добрата вентилация, която можете да намерите за каска в този ценови диапазон. Тази бюджетна каска е перфектна за Вас и вашият пасажер.

1) Shoei Neotec

Със солидна оценка 4.7 от 5 от клиентите на 2018г., не е чудно, че иновативният и издръжлив Shoei Neotec се оказва на върха на класацията. Тази второ поколение модулна каска на един от най-известните производители на каски в света е предназначена за гъвкавост , удобство и качество.

Neotec е проектиран за нуждите на спортните пътувания на дълги разстояния и включва удобни функции като интегриран падащ сенник (очила), система за заключване на 360 градуса от неръждаема стомана на Shoei и иновативна трикомпонентна черупка. Съчетайте го с легендарното качество на Shoei и имате отлична каска, която не само туристическите ездачи могат да оценят, но и всеки уличен моторист, който иска многофункционална каска, на която да разчита!

Източник: bikebandit.com