Днес ще ви представим един по-различен и вълнуващ разговор с младеж, който решава да трансформира една Хонда Хорнет 2004 година в абсолютен уникат, който събира погледите по софийските улици.

Здравей! Кой си ти и с какво се занимаваш?

Здравей! Казвам се Иван Мушев и се занимавам с преработка на мотоциклети.

Какво ще рече преработка на мотоциклети?

Предимно сме се ориентирали към Cafe Racer визията, което ще рече на класически мотор да се придаде модерна визия или части и да се допълнят като едно цяло.

Това звучи доста трудоемко и креативно. От къде тръгна идеята?

Идеята тръгна още през 2008, когато видях в един музикален клип подобен мотор и си казах, че искам да имам такова нещо. Към 2014 започнах един проект, но така и не го завърших поради ред причини. После дойде този Хорнет, който трябваше да бъде за продажба, но имаше дефект на опашката и един ден реших да го срежа за проект. Идеята беше съвсем друга, докато не видях БМВ’то и следователно всички ми казаха, че е невъзможно да го направим подобно. И ето ни сега.

Имаш ли си екип, сервиз? Как работите?

Да, имам екип. Ние сме Bull Moto Custom. Работя със Светослав Костадинов, като имаме и съдружник – Павел Козарски, за един отделен проект, който ще се казва “Lucifer”. Получаваме и голяма подкрепа от скоро от Васил Пинев. Имаме сервиз и допълнително гараж, като работим само по наши проекти.

Разкажи ми повече за проекта ти “Sekekama” с тази неузнаваема Хонда Хорнет?

По самия проект няма много трудоемки неща, като обърната предница или едностранен шарнир. Повече наблегнахме на визията, като трябваше да съчетаем cafe racer и street fighter в едно, без да се бият стиловете, както и модерното с ретро кантовете.

Какви екстри има машината?

Като екстри заложихме на известни марки като rizoma, daytona и leo vince. Гърнето е модифицирано, като оригиналното на leo vince е скъсено и е преправена генерацията.

Първи проект, а вече имате и награди?

Да, за принос от клуб “Дентелетика” и община Кюстендил за къстъм моторите в града, както и имаме първо място в “Balkan run together” Боровец за най-красив мотор.

Забелязали са ви от един от най-големите YouTube мото-влогове, Racer TV. Oчакваше ли такъв интерес и повлия ли това на мотивацията ви?

Честно казано не очаквахме да има такъв голям интерес и разбира се, че повилия позитивно на мотивацията ни, като следващите проекти няма да бъдат сравнявани с други мотори, а лично нашето виждане.

Какво планирате за в бъдеще?

В момента планираме доста по-сериозни проекти – технически и финансово, както и да излезем на няколко състезания с българското знаме.

Благодарим ти много, Ванка. Пожелаваме ви успех и с нетърпение очакваме да разберем повече за Lucifer и останалите ви проекти.

Ако искате да чуете повече за проекта, можете да видите влога на Racer TV тук: https://www.youtube.com/watch?v=aJfVb1X187E&fbclid=IwAR3RHyUBK7nH8zOd75MXJF4PyJ1sYEXxN-gyup459M2jSGS7SnSps7habT8