Невероятното шоу на Маркес продължи и в Бърно, където звездата на Repsol Honda спечели шеста победа в десет състезания. Само с едно завършване с катастрофа в Тексас, Маркес не е завършил по-назад от второто място досега. Вчера в Бърно отново завърши с победа с 2.452 секунди пред Андреа Довициозо и удължи преднината си с 63 точки.

Валежи в Бърно по време на обедната почивка, принудиха старта на състезанието от кралския клас да бъде отложен с 40 минути, за да може трасето да изсъхне, а дължината на надпреварата беше намалена с една обиколка от 21 до 20.

Маркес поведе още от първия до последния завой, внимателно преследван от Довициозо, Алекс Ринс и Джак Милър.

За Маркес нямаше заплахи по време на състезанието, както и Довициозо бе сигурен на втората позиция. Ринс се бореше със себе си, което даде шанс на решителния Милър за късна атака, което му предостави втория подиум в сезона.

Кръчлоу  дойде от 11-то място в стартовата решетка до класацията му на пето място. Последната му жертва беше Валентино Роси , който беше три секунди по-напред от звездния новобранец Фабио Квартараро. Данило Петручи беше осми, следван от Накагами, който успя да запази преднината си пред Винялес,  оставяйки го на десета позиция.