Yamaha представиха дизайна на новата версия на YZR-M1 за сезон 2019 в MotoGP. Новите мотори на деветкратния шампион Валентино Росси и последния победител на конструктора Маверик Винялес са оцветени в тъмносиньо и черно. Промяната в цветовата схема на машините идва след смяната на основния спонсор на отбора от испанската телекомуникационна компания Movistar на производителя на енергийни напитки Monster.

“Харесвам много новия дизайн на мотора. Машината е красива, а цветовете ми напомнят на любимия ми футболен отбор – Интер, така че се чувствам страхотно”, сподели Валентино Росси по време на церемонията.

Monster подкрепяха двамата пилоти и преди, а освен това бяха и спонсор на сателитния тим на Yamaha, който през 2019-а ще бъде изцяло нов.

Заводският отбор на Yamaha ще се опита да се възстанови от неуспешната кампания през 2018-а, която отбеляза най-големия им период без победа в историята на MotoGP. Той бе прекъснат от успеха на Винялес на австралийската писта Филип Айлънд.

Винялес и Роси, които имат договори с тима до 2020 г., ще направят дебюта си с новата машина по време на тестовете на Sepang между 6 и 8 февруари.

Източник: sportal.bg