На 16.06.2018 за първи път в България се проведе тест драйв на мотор за хора с опорно-двигателни увреждания. Този проект се осъществи благодарение на усилията на Adrenaline Dream Team и Sofia Riders.

За 30-минутно кръгче с пистовото Kawasaki 750 се записаха 10 души, които оставиха патериците и инвалидните колички, за да усетят свободата от карането на мотор. За целта моторът е оборудван с помощни колела, които са пуснати при качването на ездача. Остават в това положение при потегляне, а с увеличаване на скоростта се вдигат – след натискане на копче на дясната ръчка. Скоростите се сменят от копчето за светлините на лявата ръкохватка. Създателите на машината – мотористите и мечтатели Димитър Ортаков-Омбре (механик на първия български екип на рали „Дакар“) и Любомир Василев, бяха на пистата, за да разясняват на участниците как се кара подобен мотор и да отстраняват евентуално възникнали технически проблеми.

Емоцията на пистата беше неописуема. За някои от участниците това беше първа среща с мотор, което допринесе още повече за усмивката им. А тези, за които карането на мотор не беше за първи път, отново изпитаха онази добре позната тръпка на всеки моторист.

Всеки един от участниците остана с широка усмивка на лицето и куп нови приятели!

Това е първата стъпка в тази насока, но заедно с Adrenaline Dream Team ще продължаваме напред и съвсем скоро очаквайте Test Drive vol.2