Уикендът беше доста динамичен. Въпреки трудните условия, успях да направя добри времена и да се класирам на 4-то и 6-то място през двата дни. Това заяви мотоциклетния талант Михаил Флоров (Team Yamaha GV Stratos, Yamaha), който през изминалите почивни дни (10-11 април) записа първия си старт за сезона в клас Open 600 на Испанския шампионат по мотоциклетизъм на писта (ESBK). В крайното класиране на клас OPEN 600 Михаил Флоров се нареди на 16-та позиция. След финала пред Sofiariders.com българинът заяви:

„През целия уикенд преобладаваха много силни ветрове, студен асфалт и трудни условия. Успях да си подобря времето в петък, но на квалификациите не успях да намеря същото усещане с мотора и изостанах много с местата. Така трябваше да стартирам от много задна позиция.

„В събота бях на 10-то място в моя клас, което беше много далеч от моите очаквания. В първото състезание направих много добър старт, имах страхотно темпо и бях много постоянен, което ми позволи да стигна до 4-та позиция. Ако бях стартирал от по-предна редица щях да съм на подиума.

“Второто състезание в неделя беше също толкова добро. Направих пак силен старт, успях да изпреваря много от съперниците ми. Условията бяха трудни, защото имаше вода на пистата, Сутринта преди надпреварата валя, имаше и много силен вятър, който постоянно се менеше. Времената ми бяха много добри и за първи път съм на 26 секунди от първия в края на състезанието. Завърших 6-ти в категорията си, не успях да подобря резултата от миналия ден, но за мен това е най-доброто ми състезание, защото съм много по близко от всякога до първите. Сега ще се съсредоточа върху квалификациите, за да мога да стартирам от предните позиции и да се състезавам за подиума в клас Open600”.

Това бе първият от общо 7 кръга на Испанския Супербайк шампионат. Състезанията за българския пилот продължават съвсем скоро, на 15-16 май.