В столичната зала Асикс Арена (бивша Фестивална) продължава най-голямото мотоциклетно изложение, организирано досега у нас – Moto Expo 2019. 

Напливът от посетители въпреки работните дни бе отново голям. 

През втория ден на изложението през залата преминаха близо 1000 души, които закупиха билети.

Точно тези посетители имат шанса да видят някои от последните модели на всяка една от 21 марки, изложени по щандовете. И тъй като мощните и бързи мотоциклети вървят с красиви дами, то на всеки един от щандовете посетителите могат да видят красиви момичета. Дори могат да се снимат с тях.

Moto Expo 2019 продължава до неделя – 14 април и който е пропуснал да дойде, може да го направи в оставащите дни.

Сред посетителите, които преминаха през залите беше и рокзвездата Милена, която дори си хареса мотоциклет, но не каза кой. Щандовете разгледаха още актрисите Яна Маринова и Луиза Григорова. Колегата им Асен Блатечки бе специален гост на щанда на Honda, пробва как се чувства на лимузината Gold Wing, а също и на други модели. След това посети и щанда на Harley-Davidson. Телевизионният и радио водещ Ники Кънчев също бе сред хората, коит бяха впечатлени от мощните машини.

А наистина мощни модели не липсват. Например на щанда на BMW за първи път може да се види супербайка S1000 RR в М Performance изпълнениe. Като говорим за шосейни версии на състезателни модели, то такъв е и Aprilia RSV4 1100 Factory с 210 к.с. Това е един от най-бързите мотоциклети на завода в Ноале. Бърз и мощен е Kawasaki Ninja H2 със суперчарджър. Все пак, ако говорим за мощност, бързина и спорт, то посетителите могат да видят мотоциклета Honda RC213V, с който Марк Маркес спечели една от петте си световни титли през 2017 г.

Точно срещу него е състезателната машина Yamaha R6 на младия български ас Милен Георгиев. Точно срещу входа, на щанда на Банка ДСК, които са основен спонсор на изложението пък са състезателните мотоциклети Kawasaki Ninja ZX-6R Марио Ашминов и Алекс Александров. Има и две състезателни машини Suzuki GSX-R1000 в цветовете на тима от MotoGP – Suzuki Ecstar. Те могат да се видят на щанда на марката, както и на щанда на Akrapovic – най-добрите изпускателни състезателни системи в света.

Страхотен интерес има и към новите марки на българския пазар. Става въпрос за Benelli, Mondial и Royal Enfield. Нищо чудно най-новата марка Mondial да стане един от топ мотоциклетите на изложението. Четирима пък са почти собственици на Benelli. Чакат „зелена светлина“ от банката.   

Доволни са и изложителите, тъй като продажбите продължиха на нарастват. Огромен е интересът при фирмите, вносителки на екипировка и аксесоари – най-вече за маслата Motul и гумите Metzeler и Dunlop. Сезонът започна, а добрата поддръжка на мотоциклета си иска своето.

Добре се движат продажбите и при мотоциклетните. Машините MV Agusta, наричани още Ferrari при мотоциклетите е с два нови модела – Dragster 800 RR и Brutale 800. Последният вече има нов собственик. КТМ продължават пазарната си атака един ендуро мотоциклет ЕХС 350 вече е готов за щурм на планините. Същото може да се каже и за популярния скутер Kawasaki J300.  Има интерес и към скутерите на Yamaha, Peugeot и най-вече към класиката Vespa. От Suzuki също имат реализиран скутер от втория ден.

Honda също продадоха един Vision 50, наред с далеч по-сериозния спортен CBR 650F. Макар при BMW гигантите K1600 GT r K1600B да са с атрактивни цени, като че ли на мода са по-малките. Става дума за скутера C400 X, два малки -310 GS и 310 R, като и още един супербайк S 1000RR. Те имат нови собственици от втория ден на изложението.

Други двама пък се сдобиха с  Harley-Davidson. Единият е с Fat Bob, а другият с Road King. На мода са триколките и бъгитата на BRP. Най-търсени са новите Ryker които са хeм бюджетни, хем с изключителни качества, леки за управление и обслужване.

Ето и още снимки от събитието:

С подкрепата на