Тази сутрин избухна новината, че фронтменът на The Prodigy Кийт Флинт е починал на 49 години. Тялото му е било открито рано в понеделник в дома му в Дънмоу, Есекс, в югоизточната част на Англия.

Той беше начело на денс и рейв културата почти 30 години, а заедно с музиката си е известен и с любовта си към мотоциклетите.

Мото историята на Флинт започва от Yamaha Fizzie и стига до собствен състезателен Moto2 мотор. Роденият в Лондон музикант се появява многократно в MCN, преследвайки своята собствена състезателна кариера и успешно управлявайки своите роудрейсинг и пистови отбори.

В почит към прочутата му и всестранна кариера, ние поглеждаме назад във времето към байк историята на Флинт с интервю, публикувано през 2014 година.

– Как се запали по мотоциклетите?

Имам двама по-големи братя, единият от които беше Z9 къстъм байкър, а другият беше малко повече по спортните мотоциклети – Yamaha първоначално, а след това се качи на GSX-R”.

“Плащах им по няколко паунда, за да ме возят на задните си седалки и да ме взимат на всички мото срещи с тях. 
На практика никога не e имало съмнение в мен, че ще се кача 
на мотоциклет. Само чаках да 
взема категория”

“Мотоциклетите имат същото значение и сега. Те създават онова вътрешночувство, което те 
кара да се разтичаш от кеф.”

– Какъв беше първият ти мотоциклет?

Първият мотор, който някога съм имал е дефорсиран R-reg Fizzie (Yamaha FS1-E), която размених за RD80LC, а след това RD400. Имах два или три RD400″.

“Бях ги реставрирал така, че да изглеждат special edition. Купих първия когато бях на 15 години и наех гараж за да го държа вътре.”

– Какъв беше най-добрият мотоциклет, който си имал?

Единственият мотор, който искрено съжалявам, че продадох е GSX1100 EFE. Бях му сложил по-мощен кит и допълнителни екстри. Беше невероятен. Невероятен!!!”

“Когато се присъединих към Prodigy, започнах да печеля някой друг долар и купих 1992 FireBlade, когато за първи път излезе.
След това го брандирах с Repsol
защото бях огромен фен на Дуън.”

Ник Морган (Управляващ директор на MSS Performance) го настрои за мен. След това го продадох, за да си купя Blade, който TTS настрои и подготви за мен. Ползвах го за писта.”

– Какви мотоциклети имаш в момента?

Точно сега имам KTM 350XC за в гората и няколко малки TTR150 , които карам на мини пистата, която имам в задния си двор. В процес съм на закупуване на някаква машина, която да карам до студиото или до кръчмата“.

– Как влезе в състезанията?

Още през 1998 година ходих на Reve Red Bull Ducati супербай школата на Шон Емет, а Роджър Маршал ме подготви на базово рейсинг ниво за New Era“.

Направих няколко обиколки там, но паднах лошо. Беше точно в средата на записването на Firestarter и имахме толкова много работа, че трябваше да спра с моторите. Реално се опитвах да изградя състезателна кариера от нулата, а в същото време имах милиони ангажименти с групата“.

“Преди четири години реших да вляза в състезанията за издръжливост Hottrax. Винаги съм им бил фен, а и удоволствието от карането там е огромно, но най-вече обичам екипния аспект и цялата стратегия на това състезание.”

Бяхме четвърти първата година, спечелихме през втората година и се преместихме нагоре в републиканската купа, която също спечелихме на следващата година“.

– Как стигна до BSS?

Спечелвайки Hottrax, постигнахме целите си там, изглеждаше естествено да се преместим нагоре, и реално се озовахме в British Supersport, който е върхът на състезанията в страната“.

Случайно попаднах на Джеймс Рисполи на “24-те часа на Льо Ман, поканих го да направи обиколка с нашия състезателен байк и така станахме приятели, което доведе до подписване с него за цял сезон! Тогава всичко стана толкова бързо и сериозно, така че и ето ни тук днес!”

Всички в Sofia Riders се присъединяват към по-широката общност от мотоциклетисти, за да изразят искрените си съболезнования към семейството на Флинт!

Сбогом!

Източник: motorcyclenews.com