Gixxer с право кормило и с по-малко спойлери.

Швейцарският дилър на Suzuki Moto Virus направи свой акцент върху GSX-R1000R, като замени страничните спойлери с минималистични пластмаси, монтира по-високо, право кормило и различен фар, и ….. буум: нейкид с 202 конски сили!!!

Има и гърне Акрапович, но освен тези промени, швейцарците не са пипали нищо друго.

В крайна сметка, това е оригиналната рецепта за “уличен боец”. Говори се, че всичко това започва в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век с новите, за тогава, японски супербайкове – младите мотоциклетисти във Великобритания не можели да си позволят да заменят счупените спойлери след падане и затова намерили решение – махали ги изобщо, а след това добавяли агресивни фарове и високи кормила за каскади.

Най-популярните марки на пазара по-късно излизат с големи стрийтфайтъри, произведени на базата на супербайкове. Но освен липсата на спойлери, двигателите са леко ограничени на по-ниска мощност и по-голям въртящ момент в средните и ниски обороти. Пример за това са BMW S1000R , Yamaha MT-10 и др.

И разбира се, от време на време излиза лимитирано издание на някой нейкид супербайк. Например: Brutale Serie Oro на MV Agusta.

Ето няколко снимки на Virus 1000:

Източник: riders.drivemag.com