Джонатан Рей завърши с най-добро време с Kawasaki на проведения тест на “Херес” в Супербайк, докато Щефан Брадл е начело при генералното класиране на тестове с екипа на HRC MotoGP.

Световният шампион на WSBK диктуваше с топ времена в дневния работен график заедно с Алекс Лоус за стоковите мотори на испанската писта, а към тях се присъединиха тестовият екип на MotoGP с Брадл и Honda.

В крайна сметка Брадл зае първото място с 1m 39.152s, но Рей впечатли като изпусна само 0.008s от немския мотоциклетист в рекордно темпо и страхотни атмосферни условия на трасето на “Херес”.

След като изпробва новите спецификации от 2019 г. и новата машина Kawasaki ZX-10RR, Рей приключи теста си рано, след като завърши пълната си програма с 66 обиколки.

Лоус направи над 100 обиколки за Pata Yamaha, за да заеме трето място с общо еднакво време с Леон Хаслам и Kаwasaki, който остана на четвърто място.

Алваро Баутиста водеше тестовата програма на Aruba.it Racing Ducati в четвъртък с Чаз Дейвис, който от своя страна прекрати заради болки в гърба. Дейвис навъртя 18 обиколки и зае 11-то място в общото време, а Баутиста зае пето място с 1.39.620s като направи 59 обиколки с новият V4 R.

Топрак Разгатлиоглу от Kawasaki Puccetti продължи да впечатлява в предсезонния тест и зае шесто място пред Кортезе с GRT Yamaha и Майкъл Ван дер Марк от Pata Yamaha с Марко Меландри GRT Yamaha и Рубен Риналди Barni Ducati.

Дуетът на екипа на BMW WorldSBK Том Сайкс и Маркус Райтербергер бяха снабдени с транспондери за последния час на втория ден, за да видят, че двойката закъсня в предварителните обиколки. Сайкс даде 1.41.206s, а съотборникът му – 1.41.231s.

Тимът на Moriwaki-Altea Honda е единственият екип на пълен работен ден, отсъстващ от теста на “World Superbike”.

Източник: crash.net