“Винаги сме си мечтали да караме в Тавулия на мотор от MotoGP”

„Сбъдната мечта“ за Валентино Роси във вторник, когато местната легенда  се повози на YZR-M1 по обществените пътища от мотоциклетното си ранчо в Тавулия до писта Мизано, мястото на което ще се проведе San Marino MotoGP през този уикенд.

По пътя деветкратният световен шампион беше развеселен от феновете, докато минаваше през градския площад на Тавулия, малко преди да спре в централата на VR46.

В момента, в който Роси стигна до самата писта, направи една почетна обиколко, преди да се гарира в бокса на Monster Yamaha.

„Чудесно е, наистина е като сбъдната мечта – каза Роси. – Когато бяхме по-млади да караме 50 кубиковите си скутери и мечтаехме някой ден да минем през Тавулия на мотоциклет от MotoGP, а днес това се сбъдна.Беше фантастичен момент, страхотни емоции и много ми хареса. М1 на пътя е страхотен. Чувствах се добре, а в Тавулия, в нашия център имаше много хора и фенове. Мисля, че също им хареса много. Това наистина е моето домашно гранд при, домът ми е на 10 км от тук! Израснах тук, в Мисано, първият път, когато карах мотоциклет на писта, беше точно тук. Този уикенд очакваме много хора, много фенове и много жълти шапки, така че ще се опитаме да дадем максимума, за да сме силни и конкурентни!“

Източник: crash.net