Повече от две десетилетия традицията е, че седемкратният шампион MotoGP Валентино Роси показва новата AGV каска за MotoGP на пистата Mugello в родната му Италия. Тази година, както и в много предишни години, известният графичен дизайнер на каски Aldo Drudi от Drudi Performance обедини усилията си с Роси за невероятния нов дизайн.

Широки шарки на четки преобладават над външния вид на мотоциклетната каска на Rossi AGV Pista GP R, проектирана от Друди. На върха са изтъкнати цветовете на италианския флаг – зелено, бяло и червено, заедно с логото на AGV и Yamaha. На гърба ще намерите номер 46 в стил, написан на ръка, под традиционното слънце и луна на Роси. От дясната страна на шлема по долния край има искрено споменаване на покойния състезател на MotoGP и приятел на Роси, Марко Симончели.

Графиките са асиметрични, с голямо разнообразие от цветове, вариращи от реприза на италианския флаг до оранжево, синьо, жълто и флуоресцентно розово. От дясната страна ще откриете емблематичното лого на Monster Energy.

AGV Pista GP R е върха на линията на прочутия италиански производител на мотоциклетни каски. Проектиран за строгостта на MotoGP състезанията и изискванията на Валентино Роси, AGV Pista GP R има впечатляващо широко поле на видимост – 190 градуса хоризонтално и 85 градуса вертикално и наречен AGV Ultravision. В процеса на проектиране се използва аеродинамичен тунел, тъй като състезателят Rossi ще достига скорости в близост до 340 км / ч. Според AGV, Pista GP R се възползва от процеса AGV Extreme Safety, който „повишава нивото на технологиите в изследванията и разработването на каски“