Марк и по-малкият брат Алекс спечелиха състезанията MotoGP и Moto2 в Льо Ман, но това не се случва за първи път.

Това бе третата победа на Маркес за сезона с неговия Repsol Honda Team, като той увеличи преднината си на върха на общото класиране до осем точки над второто място Андреа Довициосо (Ducati Team) и след това 26-годишният обясни колко е щастлив за брат си, след като е победил в междинния клас.

“Да, разбира се, това е невероятен ден за нашето семейство,” каза Маркес, „По-щастлив съм за брат си, отколкото за мен, защото брат ми изкара период от година и половина, без да стига до върха, а той много се бореше, никога не се предаде, в Херес имаше голям шанс и там не успя. Днес той направи много добро състезание, така че да, щастлив съм за него и разбира се за моето състезание и от цялата работа, която свърши Repsol Honda Team, защото това беше труден път за нас с трудни условия. Използвахме меката предна гума, която никога не използваме, и това беше най-добрата стратегия. “,

Алекс Маркес, както Марк споменава, не е печелил състезание от японското GP през 2017 година. Така че това беше огромен резултат за 23-годишния младеж, който вече има два подиума в сметката си през 2019 г.

“Чувството е толкова хубаво! Мина дълго време от последната ми победа”, отразява Алекс, който взе решение в последната минута да премине от меки към твърди гуми преди състезанието.

„Мисля, че днес го заслужихме, защото направихме наистина добър уикенд, петък се борехме, и работихме много за темпото на състезанието. Tази сутрин всичко се промени. Използвахме меката гума в загряването и видяхме, че най-добрите ездачи караха с твърди, което изглеждаше, че в тези температури е малко по-добре.

„Опитах се да направя най-доброто състезание, което можех, като се стремях и наистина се фокусирах. Разликата се увеличаваше с всяка обиколка, така че наистина съм щастлив. Това е отборна победа, защото през цялото време работихме усилено, така че да, това е и за момчетата от екипа – благодаря. “

Братята Маркез вече са спечелили три пъти титли в един и същи ден и двамата се надяват четвъртият път да е точно зад ъгъла. Дали е така, предстои да разберем.