MV Agusta използваха социалните медии, за да покажат първите си пет Superveloce 800 Serie Oros, които са направени след период на прекратено производство в резултат на COVID-19.

Марката на екзотичните мотоциклети временно прекрати производството в италианския им завод в Ширана, в четвъртък, 26 март, в съответствие с мерките на правителството, но обяви, че ще започне постепенно да се връща на работа в съобщение, публикувано в сряда, 22 април.

В обръщението на MV Augusta се казва: „Дори преди да бъде обявено тоталното блокиране, ръководството на MV Agusta вече беше предприело необходимите стъпки за придвижване към нова култура на безопасност, като преработи вътрешни процедури и въведе мерки за продължаване на производството и офисната работа с максимална безопасност“

След тези думи в интернет се появи снимка на първите пет готови Superveloce с надпис: “Първите пет причини да рестартираме производството си днес. Първите пет бройки на Superveloce 800 Serie Oro.”

“Не можем да опишем емоциите, които изпитваме, когато видим, че първите единици започват да се оформят. Това е уникален микс между чувства и технически познания при изработката на най-красивите мотори в света.”

За пръв път разкрит на Eicma 2018, Serie Oro, е ретро вдъхновен супербайк със средно тегло, който използва трицилиндров двигател с течно охлаждане от 798 куб. см, взет от F3 800, произвеждащ 151 к.с. при 13 250 об/мин.