Fabio Quartararo иска да се докаже като достоен наследник на Valentino Rossi в екипа на Yamaha Factory team , когато започне Световното първенство на MotoGP през 2021 година.

След като доказа възможностите си през 2019 година с Petronas SRT Yamaha,  Quartararo ще бъде екип с Maverick Vinales от 2021 г. нататък.

Докато Rossi все още обмисля дали да кара Yamaha M1 под знамето на Petronas SRT, Quartararo се вълнува от възможността да се присъедини към челния отбор, а това ще бъде едва третия му сезон в MotoGP.

Въпреки това той признава, че е странно да застане на мястото на своя „идол“ и признава, че го е следвал по време на първата си сесия в Катар миналата година, за да се учи от него.

Оттеглянето на Rossi предизвика остра реакция сред най-отдадените му привърженици, Quartararo иска да ги накара да се чувстват горди, че именно той ще заеме позицията му.

„Връзката между мен и него [Rossi] е много добра, но винаги е странно да говоря с Vale, защото говоря с моя идол и затова винаги съм малко нервен“, каза той пред GPOne.

„Аз съм полуиталианец и се надявам италианските фенове да не са ядосани. Ще бъде странно в края на сезона да взема неговия мотор, в крайна сметка всеки ездач мечтае да отиде в отбора на Valentino. “

Размишлявайки за предстоящите предизвикателства, Quartararo казва, че иска да се възползва максимално от възможността.

„Спокоен съм, в крайна сметка това е най-доброто нещо, което можеше да ми се случи в този период.“