Съперничеството на братята взе високоскоростен двуколесен обрат, тъй като шампионът на Moto2 Алекс Маркес беше обявен за новия мотоциклетист на Repsol Honda на MotoGP заедно с по-големия си брат и шесткратния световен шампион Марк Маркес.

Испанските братя ще се състезават за отбора в кралския клас през следващата година, след пенсионирането на Хорхе Лоренцо.

Маркес старши бе категоричен на пресконференциите във Валенсия миналия уикенд, че приветства шанса да се състезава с брат си. Алберто Пуиг, директор на екипа на Repsol Honda, настоява, че фамилията на Алекс няма нищо общо с назначаването му.

“Разговорът не беше с Марк – разговорът беше с Алекс и неговия мениджър”, каза той пред репортери.

“Ако Алекс не беше грабнал световната титла в Moto2, ние никога нямаше да му предложим тази възможност. Но той го направи и те са братя. Така че, догодина те ще бъдат братя и съперници.”

Въпреки изключителния рекорд на Марк Маркес в спорта – само на 26 той е спечелил осем световни титли, включително шест победи в премиерния клас – по-младият му брат е постигнал две неща, които Марк не е успял.

Алекс не само спечели титлите Moto3 и Moto2, той спечели и испанското първенство, за което 23-годишният усмихнато напомни на публиката на гала вечерта в края на сезона на MotoGP във Валенсия в неделя.

Очертава се вълнуващ сезон 2020 и как ще се развие братското съперничество предстои да разберем.