Безспорен факт е, че коронавирусът е най-нашумялата тема в последните седмици в цял свят. Отменени са множество събития, затворени са хиляди предприятия, има държави под карантина и целият свят се чуди кога и къде ще му излезе краят.

Тук поставяме и въпросът дали ще имаме възможността да гледаме и любимото ни състезание от мотоциклетния свят – MotoGP?

Официалният сайт подаде информация преди броени часове, че всички, включително FIM, IRTA и Dorna работят неуморно, за да съживят MotoGP 2020г.

Запазването на здравето  на всички участници и невероятни фенове е довело до вземането на някои ключови решения, които засягат сезона MotoGP през 2020. Ето ги и тях:

Понеделник, 11 март:

Потвърдено е, че Gran Premio Motul de la Republica Argentina е отложен за 20-22 ноември. Това означава, че Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana е избутан отново към 27 – 29 ноември, което значи, че личните лекари на Америка, Аржентина и Валенсия ще бъдат на щрек.

Вторник, 10 март:

С карантината на Италия до 3-ти април, което се отразява на много мотоциклетисти, MotoGP взе решение за отлагане на Гран при на Red Bull на Америка до ноември.

Четвъртък, 5 март:

Потвърдено е, че Гран при на Тайланд, първоначално 2ри кръг от първенството през 2020 г., е отложен за 2 – 4 октомври. Това също означава, че Gran Premio de Aragon е придвижен напред  със седмица на 25-27 септември.

Събота, 1 март.

Само седмица преди MotoGP ™ трябваше да започне своя сезон 2020, катарските власти затегнаха условията си за пътници от Италия и Япония, които влизат в страната, тъй като коронавирусната ситуация сериозно се влошава в тези страни. Полети директно от Италия ще бъдат незабавно под карантина за 14 дни, което води до отмяна на състезанието MotoGP.