За много мотоциклетисти притежаването на мотор е израз на личен стил и вкус. За разлика от много други форми на транспорт, мотоциклетът може да каже много за вас като личност.

Притежанието на автомобил често се подтиква от необходимост, така че е по-трудно да се оправдае, че 18-годишният младеж управлява своята Toyota Camry от 1997 г. от любов към автомобила. Но мотоциклетизмът често произтича от страстта и моторът може да се разглежда като продължение на собственика му.

И да, може да ни обвините в създаването на стереотипи, но всички трябва да се смеем от време на време и точно това е целта на тази статия. А ако се обидите, тогава предполагаме, че притежавате спортен мотоциклет.

Спортен (пистов) мотоциклет

Притежателите на спортни (пистови) мотоциклети обикновено имат влечение към едно – скоростта. Подхранвани от егото си, тези мотористи се страхуват малко в живота и търсят тръпката от летенето по пътя. Усещане за безсмъртие тече през вените им. Това, което Роси прави на писта, тези момчета обикновено правят в зона с ограничение от 80 км … или по-малко? 

Туристически мотоциклет

Когато суматохата на вашите по-млади години отмине и може би е време да приемете сивия начин на живот на номадите. Независимо дали става дума за пътуване по републиканската пътна мрежа или круиз из Европа, вашето пътуване е последното парче пъзел към пенсионния ви план. За разлика от ездачите на спортни мотоциклети, вие сте напълно наясно със своята смъртност и искате да извлечете максимума от оставащите си години.

Крузър

Тук можем да кажем само: гледайте поне един епизод на „Синове на анархията“ и ще си съставите страхотна картина за тази порода мотористи. Изобщо не им пука от глупостите на останалия свят.

Адвенчър

Съществуват два вида ездачи на адвенчъри – онези, които са прекалено възрастни, за да чупят кости, каращи кросови мотори и тези, които са били вдъхновени по някаква причина и смятат, че е добра идея да се занимават с мотоциклетизъм. Приключенското каране на адвенчър е полезно за душата и ви позволява да пътувате  по по-малко натоварените пътища.

Кросов мотоциклет

Когато ежедневието ви е тежко, кросовият мотор влиза в играта. Усещате се, че във вторник следобед вече сте развълнувани от предстоящото си пътуване в храсталаците през уиекнда. Няколко надраскани крайници означават, че се справяте правилно.

Напомняме, че тази статия е изрично в кръга на шегата и няма за цел да обиди никого. Всички мотористи сме едно голямо семейство на две колела!

AHSR!