Слухове гласят, че много коментираният спортен мотор  на Honda  – CBR600RR може да бъде разкрит на събитие в MotoGP тази есен. Определено слуховете за връщането на Honda в суперспорта с CBR600RR започват да набират скорост.

Първо, беше новината, че японското списание Young Machine е дочуло  в Токио, че новият мотор наистина е в процес на работа. Те дори представиха иронично как новият мотоциклет може би ще изглежда на корицата на скорошен брой.

След това се шептеше че новият мотор може да следва най-новата номенклатура на Honda CBR1000RR-R, и да притежава всички важни допълнителни „R“. Защото, знаете, колкото повече “R” има в името, толкова по-бърз е моторът, нали?

Сега чуваме слухове, че тази година мотоциклетът ще се появи на кръг в MotoGP, когато сезонът започне. Слуховата мелница обаче трябва да се приема със здравословна доза натриев хлорид – това е сол в случай, че се чудите – тъй като тези слухове  не са потвърдени от вътрешно лице на фабриката.

По-конкретно се смята, че новият мотор ще се появи на тазгодишния кръг на малайзийския кръг на MotoGP на писта Sepang, която в момента ще се проведе между 30 октомври и 1 ноември. 

Какво ще стане предстои да разберем!